Hirdetés

Ha egyszer letörlöd a Windows 11 SE-t, többé nem telepítheted újra



|

A kifejezetten diákoknak, belépő szintű gépekre tervezett operációs rendszert nem telepítheti bárki, és ha egyszer leszedjük a gépünkről, örökre búcsút mondhatunk nekik.

Hirdetés

Hazánkban sajnos nincs hivatalos képviselete a Google-nek, éppen ezért a Chromebookok sem igazán népszerűek. Alig találunk ilyen laptopokat a kiskererskedőknél, pedig a világ számos pontján hatalmas népszerűségnek örvendenek.

A könnyű, munkára és tanulásra alkalmas gépek lelke a nagyon egyszerű operációs rendszer és a felhő-alapú tárhely, látszólag ennek próbál most konkurenciát állítani a Microsoft a saját hardverével.

Hirdetés

Arról mi is beszámoltunk korábban, hogy az egyébként prémium gépeket tömörítő Surface család legújabb tagja a Surface Laptop SE lesz, ami 250 dolláros áron egy nagyon egyszerű hardvert, és ahhoz passzoló operációs rendszert kínál, amiből kihagyták a fölösleges sallangokat. Kevesebb applikáció, OneDrive-alapú tárhely és olyan extra lehetőségek, amik az iskolai rendszergazdák számára lehetővé teszik, hogy konfigurálják ezeket a masinákat. Természetesen sokan felkapták a fejüket, hogy ezt a Windowst akár a saját, sokéves laptopjukra is feltelepítenék, de nekik egy rossz hírrel szolgált a Microsoft:

A Windows 11 SE önálló formában nem elérhető és telepíthető, kizárólag a Surface Laptop SE gépekkel együtt érkezik. Ha pedig valaki vásárol egy ilyet, de az OS-t lecseréli Windows 10-re vagy 11-re, akkor búcsút mondhat az eredeti rendszernek örökre. Pedig a Windows nagy előnye lehetett volna a Chrome OS-sel szemben, hogy telepíthetjük a már meglévő hardverünkre. Kár érte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.