Hirdetés

Ha elhiszed, hogy Elon Musk elosztogatja a pénzét, úgy járhatsz, mint ez a nő



|

A brit Julie Bushnell bedőlt egy csalásnak, a megtakarításai bánták hiszékenységét.

Hirdetés

Sajnos még mindig vannak olyanok, akiknek nem riaszt a pókösztöne, amikor e-mailt kapnak egy száműzetésben lévő afrikai herceg ügyvédjétől, aki mesés vagyon részesévé tenné őket, és azt megállíthatatlannak bizonyult is készpénznek veszik, hogy Bill Gates elosztogatja a vagyonát. Emiatt aztán az emberek naivságát kihasználó csalók csak 2021 első három hónapjában 18 millió dolláros kárt okoztak világszerte. Több mint 5600-an pedig a saját bőrükön voltak kénytelenek megtanulni a leckét, hogy nincs ingyen pénz.

Vagyis bárki bármit állít, a Microsoft alapítója - akiről mostanság épp válása miatt cikkezik a sajtó - nem tesz ilyen butaságot, más módon jótékonykodik. És Elon Musk sem fog 750 millió dollárt beszórni a tömegbe, még akkor se, ha egyébként sok mindent ki lehet nézni a Tesla trollkodásra hajlamos technokirályából.

Hirdetés

Az új otthonára gyűjtő Julie Bushnell mégis hitt abban, hogy a 9000 fontnyi (kb. 3,7 millió forintnyi) megtakarítását elutalja, akkor az összeg kétszeresét kapja vissza Elon Musktól. Hogy miért gondolta ezt? Mert megírta a BBC, hogy a Tesla által felvásárolt 1,5 milliárd dollár értékű bitcoin felét eladományozza a cégalapító. Csakhogy a hírportál, ahova történetünk óvatlan főszereplője tévedt, nem a brit közszolgálati médiáé volt, csupán egy arra kísértetiesen hasonlító csaló weboldal.

Fotó: BBC

Természetesen hiába is várta a remélt ingyen pénzt - és egyúttal az is elúszott, amit összegyűjtött -, ezért miután rájött a tévedésére, a rendőrséghez fordult, továbbá azóta igyekszik minél több embert figyelmeztetni, nehogy pórul járjanak, mint ő. Ezzel párhuzamosan a BBC is megtette a szükséges lépéseket, hogy bezárják a szóban forgó kamu weboldalt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.