Hirdetés

Ha ellopják az Apple Vision Pro headsetet, a Lokátor sem segít megtalálni



|

Nem jelzi a GPS, nem lehet megcsipogtatni vagy letörölni róla az adatainkat.

Hirdetés

A napokban felkerült a boltok polcaira az Apple Vision Pro, és az összes példány azonnal gazdára is talált: hiába a 3500 dolláros árcédula, gyakorlatilag mind a 180 ezer legyártott példány rögtön elkelt. Persze a nyerészkedőktől tripla áron még be lehet szerezni a szemüveget, de akit érdekel a technológia, az jobban teszi, ha inkább vár egy kicsit, amíg az Apple utoléri magát a gyártással.

Akinek pedig már van ilyen headsetje, az vigyázzon rá nagyon, ugyanis ha esetleg ismeretlen helyre kerülne, akkor nem lesz egyszerű megtalálni. A dokumentációból ugyanis kiderült, hogy szemben a legtöbb almás kütyüvel, a Lokátor, vagyis a Find My app csak egy aktivációs zárat tudj majd aktiválni, vagyis nem fogjuk tudni használni a helymeghatározást, hangot lejátszani, bekapcsolni a Lost Mode-ot, vagy távolról törölni az adatainkat.

Hirdetés

A lezárás persze egy lopás esetén önmagában elég lehet ahhoz, hogy illetéktelenek ne tudják használni a kütyüt. Ez önmagában nem feltétlenül hiányosság, sokkal inkább egy tudatos döntés az Apple részéről: a Vision Pro-ban nincs akkumulátor, csak egy külső teleppel működik, ha azt lecsatlakoztatjuk, azonnal kikapcsol, így a legtöbb esetben valószínűleg nem férnénk hozzá ezekhez a funkciókhoz.

Így ha valaki biztosra akar menni, a legjobb dolog, amit tehet, hogy egy AirTag-et belecsempész az Apple Vision Pro hordtáskájába, így azzal le fogja tudni követni a kütyü helyzetét, ha elkavarodna.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.