Hirdetés

Ha ezen 25 alkalmazás bármelyike telepítve van nálad, gyorsan töröld le!



|

Újabb androidos applikációk bukkantak fel, melyek Facebook jelszavakra pályáztak.

Hirdetés

Hiába a Google minden igyekezete, a Play Áruházban még mindig kényelmetlenül sok a rosszindulatú vagy szimplán gyenge minőségű alkalmazás. A cég folyamatosan szűri az appokat, de a védelem nem betonbiztos - ezt mutatja az Evina nevű kiberbiztonsági cég által közzétett lista is.

Hirdetés

Az Evina 25 olyan, ugyanazon csoport által közzétett alkalmazásra hívta fel a figyelmet, ami kimondottan Facebook jelszavakra vadászott, méghozzá úgy, hogy a telepített alkalmazás figyelte, mikor nyílik meg a közösségi oldalhoz kapcsolódó app, és ekkor aktivált egy böngészőoldalt, melyen keresztül az illetéktelenek hamar lenyúlhatták a belépési adatokat. A programok nevét nem gondolták túl, és olyan szolgáltatásokat kínáltak, ami mindenki számára hasznos lehet: zseblámpát, lépésszámlálót, háttereket, fájlkezelőt. Íme a lista, ha ezek bármelyikét letöltöttétek, hamar töröljétek le, és változtassatok jelszót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.