Hirdetés

Ha hihetünk Elon Musk cégének, akkor ez a majom az elméjével pongozott



|

A Neuralink videója alapján tényleg úgy tűnik, hogy az emlős pusztán az agyát használta a klasszikus játék irányításához.

Hirdetés

Elon Musk még 2016-ban alapította meg a Neuralink nevű vállalkozást, méghozzá azzal a céllal, hogy egy olyan interfészt hozzanak létre, amelynek segítségével az ember érintés nélkül, szimplán az agyát használva kezelhet számítógépeket. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy az izgalmas projekt jó úton halad, ugyanis nemrég felkerült a YouTube-ra egy videó, amin többek között azt láthatjuk, ahogy egy állat az elméjével irányít egy videojátékot.

Hirdetés

A nem mindennapi jelenséget egészen egyszerűen, egy szimpla YouTube-videó formájában tárta elénk a Neuralink. A kísérlet főszereplője egy 9 éves makákó, Pager volt, és nagyjából az anyag felvétele előtt hat héttel kapta meg az agyi interfészt. Először egy joystick segítségével megtanították videojátékozni a majmot, jutalomként pedig még fémszívószálon át adagolt banánturmixot is kapott. Mindeközben a Neuralink rögzítette a neuronokkal kapcsolatos információkat, amelyek alapján az eszköz gyakorlatilag megtanulta előre megjósolni a kézmozdulatokat.

A minták elsajátítása után eltávolították a joystickot, és a videón látottak alapján Pager bizony az elméjét használva irányította a klasszikus Pong játékot.

Időközben a cég alapítója, Elon Musk arról írt a Twitteren, hogy az első Neuralink eszköz segítségével egy lebénult ember gyorsabban kezelhet majd egy okostelefont az elméjével, mint egy ép társa az ujjaival.

Szerintetek valóban megvalósulhat egyszer Musk fenti elképzelése?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.