Hirdetés

Ha ilyen logóval ellátott csomagod érkezik, akkor valószínűleg téged is csúnyán át akarnak verni



|

Egy-két éve jelent meg ez az átverési forma, pár hónapja viszont nagyon felpörgött a kamu csomagok száma.

Hirdetés

A 24.hu egy MPL-futárt is megszólaltatott azzal a mostanában egyre gyakoribbá váló átveréssel összefüggésben, mely során a gyanútlan áldozatoknak futárcégekkel utánvételes csomagot küldenek ki, a doboz kinyitása után viszont abban vagy semmi sem található, vagy messze nem az, amit az ember eredetileg rendelt. 

A megkérdezett futár szerint ez az átverés egy-két éve jelent meg, az elmúlt hónapokban viszont durván megszaporodtak ezek a FAN-logós csomagok. Egészen pontosan így fogalmazott:

"Egy-két éve szórakozunk ezzel, és nagyjából tudjuk, melyek az átveréses csomagok. Leadjuk, az ügyfél kifizeti, aztán sokszor minket hív vissza, hogy mit csináljon, mert nem az volt benne, amit rendelt."

Nagyon sok áldozat nem is rendelt semmit sem, de így is kifizették a nekik küldött csomagot, fizetés után pedig igazából már csak a rendőrséghez vagy a fogyasztóvédelemhez lehet fordulni.

Hirdetés

A csomagokért általában 7500, 15 000, 17 500, 22 000 vagy 30 000 forint kérnek el. Az említett futár szerint az MPL-nél már előre felismerik ezeket az FAN-logós termékeket, és figyelmeztetik is a címzetteket, hogy itt bizony elég valószínű, hogy egy csúnya átverésről van szó. Olyan is előfordul, hogy már kiszállítás előtt felhívják a címzettet, hogy jó eséllyel épp átverés áldozatává válik.

Ha valaki nem kéri a csomagot, akkor az "átvétel megtagadva" visszamegy a feladóhoz, de ezeket aztán az esetek túlnyomó többségében újra kiküldik, csak nemes egyszerűséggel átcímzik, felülragasztják az eredeti címzést, és megpróbálnak átverni egy másik áldozatot. 

Ha tehát ti is ilyen FAN-logós csomagot kaptok, akkor jobb nem kockáztatni és nem fizetni érte:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.