Hirdetés

Ha iPhone-t használsz, és fontos a magánéleted, nem fogod értékelni a Facebook húzását



|

A közösségi oldal újabb sunyi megoldásáról rántottak le a leplet szakértők.

Hirdetés

Sokan valószínűleg figyelmetlenségből, vagy szimplán nemtörődömségből mindenféle joggal ruházhatják fel a mobiljaikra letöltött alkalmazásokat, amik így bőszen gyűjtik is a különböző személyes adatokat.

Ezért is volt jó ötlet az iOS 14.5-tel bevezetett funkció, amivel megtiltható egy app számára, hogy figyelemmel kövesse tevékenységünket. Ám a Facebook a jelek szerint szépen kijátszotta ezt.

Hirdetés

Biztonsági kutatók arra hívták fel a figyelmet, hogy a közösségi oldal alkalmazása még akkor is képes követni a mobil használóját, ha az aktiválta iPhone-ján az előbb említett apróságot. Az Apple készülékeinek gyorsulásmérőjét használva ugyanis lehetséges meghatározni, hogy merre járt az adott személy.

A Facebook nem is tagadta a vádakat, de kiemelték, hogy a panorámafotók készítéséhez van köze a dolognak. Szakértők szerint viszont ehhez a funkcióhoz nem is kellene mindig figyelni ezeket az adatokat. Egyébként a szintén a Metához tartozó WhatsApp és az Instagram is problémás ezen a téren, ám előbbinél teljesen kikapcsolható a cucc.

Jelenleg a legjobb megoldás a követés leállítására az lehet, ha az iPhone-tulajok szimplán letörlik a Facebook appot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.