Hirdetés

Ha iPhone-od van, mindenképp végezd el ezt a beállítást



|

Egy egyszerű beállítással sokat tehetünk azért, hogy nehezebbé váljon a készülékünk ellopása.

Hirdetés

Az iPhone-okat hajtó iOS-nek hosszú évek óta része a távoli követés lehetősége, amelynek hála mobilhálózati és Bluetooth-adatok segítségével bukkanhatunk az eltűnt vagy ellopott eszközeink nyomára.

Amit viszont az Apple nem reklámoz, az az, hogy a zárolt mobilokon is előhívható Vezérlőközpontban könnyedén aktiválható a vezeték nélküli kapcsolatokat letiltó Repülő mód, teljesen ellehetetlenítve a Lokátor alkalmazás számára az iPhone helyének meghatározását. A rossz hír, hogy ezt a tapasztalt tolvajok is tudják, a jó viszont az, hogy egy egyszerű beállítással borsot törhetünk az orruk alá.

Hirdetés

Ahogy ZDNET nemrég felhívta rá a figyelmet, ehhez csak a Beállítások menü Touch ID és jelkód/FaceID és jelkód nevű menüpontjába kell navigálnunk, majd az erre szolgáló csúszka deaktiválásával kikapcsolni a Vezérlőközpont zárolt állapotban történő elérését. Mivel kritikus biztonsági beállításról van szó, az almenühöz való hozzáféréshez meg kell adnunk a jelkódunkat is.

Fontos persze megjegyezni, hogy ezzel a biztonság oltárán feláldozunk egy kényelmi funkciót, hiszen a Vezérlőközpont mindenkori elérésével egy sor beállítás áll azonnal a rendelkezésünkre, attól függően, hogy milyen funkciókat rögzítettünk rajta a Beállítások > Vezérlőközpont menüben.

Az elérés letiltását követően viszont leginkább csak az érintésérzékeléses Touch ID-t használó iPhone-ok (iPhone 8 és régebbi modellek, SE-széria) tulajdonosai fogják érezni a különbséget, mivel az arcazonosítással dolgozó FaceID (iPhone X és újabb modellek) az esetek többségében a telefon felemelésével automatikusan felold, így a megszokott módon hozzáférhetünk a legördülő Vezérlőközponthoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.