Hirdetés

Ha iPhone-t, iPadet vagy Mac-et használsz, azonnal frissítsd!



|

A héten több készülékhez is megjelent biztonsági frissítés, ami egy súlyos sérülékenységet javít.

Hirdetés

Általánosságban elmondható, hogy az Apple eszközei biztonságosabbak, mint az androidos és windowsos gépek, de ez nem jelenti, hogy teljesen védve vannak. A közelmúltban felfedeztek egy WebKit sérülékenységet (CVE-2023-23529), melynek segítségével a Safari böngészőn keresztül káros kódot lehetett végrehajtani az iOS-t, iPadOS-t és MacOS-t futtató eszközökön.

Annak, aki olyan weboldalra tévedt, amelyen a kód futott, ártalmas program kerülhetett az eszközére. Pontosan nem tudni, hogy a rosszakarók ezzel hogyan éltek vissza, de a kémkedés lehetett egy felhasználási mód.

Hirdetés

A Safari 16.3.1-es változata ezt orvosolja, ami az iPhone 8-nál, a 3. generációs iPad Airnél, az 5. generációs iPadnél és iPad mininél újabb készülékeken (ezeket is beleértve) az iOS és iPadOS 16.3.1-gyel együtt telepíthető, a Big Surt és a Montereyt futtató készülékeken pedig a macOS az adott gépre elérhető frissítésével. Érdemes továbbá a Series 4-től újabb okosórákat WatchOS 9.3.1-re frissíteni ami ugyancsak biztonsági frissítéseket tartalmaz, illetve a MagSafe kábel firmware-ét a 2021-es és 2023-as MacBook Pro, valamint az M2-es MacBook Air esetében.

Azoknak is ajánlott ránézni a Beállítások Általános fülén az elérhető frissítésekre, akik valamely, itt nem felsorolt Apple eszközt használják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.