Hirdetés

Ha küldtél már rossz címre e-mailt, neked szólhat a Gmail újítása



|

Átláthatóbbá válik a levelezés a böngészős felületen.

Hirdetés

A Google folyamatosan finomítja a szolgáltatásai felületét, a változtatások sokszor apróak, de jelentős hatással bírhatnak a mindennapi használatban. Ilyen lehet az a néhány újítás is, melyeket nemrég jelentett be a keresőóriás a Gmail böngészős változatához.

A fókusz ezúttal magán a levelezésen van, a cél az átláthatóság növelése volt a címzettek kiválasztásánál.

Hirdetés

A legfontosabb talán, hogy a jövőben már a felvitt címzettek listáján is megjelennek a profilképek, így könnyebb lesz kiszúrni, ha egy olyan személy is bekerült a szórásba, akinek semmi keresnivalója nem lenne ott. A kiválasztást pedig azzal segíti a felület, hogy a legördülő menüben szürkével jelöli a már megadott címzetteket.

A rendszer továbbá automatikusan törli majd a duplán szereplő neveket, amikor a címzettek, a másolatot és a titkos másolatot kapók között mozgatjuk az e-mail-címeket. Az pedig már biztonsági funkciónak tudható be, hogy egy jól látható sárga figyelmeztetés fogja jelezni azokat a munkahelyen kívüli címeket, melyekkel még soha nem léptünk kapcsolatba, és nincsenek a kontaktjaink között.

Szintén az átláthatóságot segíti, hogy egy jobbos kattintással előhozott felületen egyszerűen megtekinthetjük és kimásolhatjuk majd a kontaktjaink e-mail-címét, s akár azt is megadhatjuk, hogy a többi címzettnek más néven jelenjen meg az illető. Ez például akkor jöhet jól, ha a többiekkel is tudatni akarjuk az adott személy titulusát (pl. marketing menedzser, HR-es stb.).  

A változtatások a következő hetekben fokozatosan válnak elérhetővé a felhasználóknál, az újdonságok teljes listája a Google blogján böngészhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.