Hirdetés

Ha már nézni is lusta vagy, a YouTube-videókat is szemlézi helyetted a Google AI-chatbotja



|

Érdekes, de bizonyos szempontból hasznos funkcióval bővült a Google Bard.

Hirdetés

Az OpenAI váratlanul kirúgott, majd gyorsan vissza is vett vezérigazgatója, Sam Altman pozíciójának bebiztosításával garantáltnak tekinthetjük, hogy tovább folytatódik a Microsoft és a ChatGPT mögött álló cég szoros együttműködése, így a redmondiak a jövőben is hozzáférnek majd a generatív mesterséges intelligenciás csúcstechnológiákhoz, amelyek máris beépültek a Windowsba és a Bing keresőbe.

Eközben viszont a nagy rivális Google sem pihen, és folyamatosan fejleszti a némi lemaradással indult saját AI-chatbotját, a nyár óta már Európában is elérhető Google Bardot, ezúttal egy érdekes funkcióval bővül, ami persze sok tekintetben a lustaságot segítheti elő, de azért bőven el tudunk képzelni olyan helyzeteket, amikor hasznos lehet.

Hirdetés

A PaLM nagy nyelvi modellre épülő szolgáltatás ugyanis immáron a szintén a Google-hez tartozó YouTube videóinak tartalmával kapcsolatban is képes kérdésekre válaszolni, mintegy megspórolva a megtekintést a felhasználóknak.

"Ha például olívaolajos sütemény készítéséről keres videókat, már akár azt is megkérdezheti, hogy az első videóban szereplő recept hány tojást igényel. Azt is hallottuk, hogy az emberek mélyebb együttműködésre vágynak a YouTube-videókkal kapcsolatban. Ezért továbbfejlesztjük a YouTube-bővítményt, hogy az megértsen néhány videótartalmat, így gazdagabb beszélgetést folytathatsz róluk a Barddal."

- írta a keresőóriás a TechCrunch beszámolója szerint. Az új képességek alapja az idézetben is említett YouTube-bővítmény, amit eredetileg még szeptemberben tettek elérhetővé a Bard fejlesztői, ám a eddigi formájában csak bizonyos videók keresésére volt alkalmas, vagyis nem látott rá a feltöltések tartalmára. Az új trükk birtokában viszont már akár az is lehetséges, hogy egy videót nézve például rákérdezzünk a felvételeken látott táj földrajzi helyére, a chatbot pedig megpróbálja kitalálni nekünk.

Az AI-forradalom pedig nemcsak a Bard oldaláról, hanem úgymond belülről is elérte a YouTube-ot, a platform ugyanis két hete jelentette be, hogy mesterséges intelligencia-alapú eszközöket tesztel, köztük egy chatbottal, amely a megtekintés közben válaszol a videókkal kapcsolatos kérdésekre, összefoglalja azok tartalmát, vagy akár a kommenteket is képes elemezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.