Hirdetés

Ha még nem láttál napfelkeltét a Nemzetközi Űrállomásról, most megnézheted



|

Egészen másfajta élményt nyújt a jelenség, ha nem a Földről, hanem egy űrben lebegő szerkezetből csodáljuk azt.

Hirdetés

Az űrkutatás alapvetően egy nagyon érdekes tudományág, ami még azoknak is tartogathat meglepetéseket és izgalmas fejleményeket, akik nem tudják, mi a különbség egy aszteroida, egy üstökös és egy meteor között.

Elég csak arra gondolni, hogy mekkora hype övezte a James Webb űrteleszkóp rajtját, és persze a NASA által közölt, olykor igencsak lenyűgöző fotókat is képesek értékelni a laikusok.

Hirdetés

A Nemzetközi Űrállomás hivatalos Twitter-oldala is meglepett minket egy csokornyi lélegzetelállító képpel, amelyeken az látható, hogyan bújik elő a Nap a Föld horizontja mögül. A különleges napfelkeltét 2022. február 22-én örökítették meg az űrállomásról, ami akkor éppen 262 mérfölddel a Csendes-óceán felett keringett.

A képeket egy profi DSLR géppel, pontosabban egy Nikon D4-gyel lőtték, 28-300mm-es lencsét használva.

Habár ez a jelenség nekünk, egyszerű földlakóknak tényleg különleges, de a Nemzetközi Űrállomáson dolgozó asztronautáknak már kevésbé. A szerkezet ugyanis nagyjából 90 perc alatt kerüli meg bolygónkat, így a legénység tagjai 16 napfelkeltét és napnyugtát láthatnak egyetlen nap alatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.