Hirdetés

Ha oltásról kapsz SMS-t, jól nézd meg, kitől jött!



|

Csalók külföldi számról próbálják meg oltási időpont foglalására bátorítani a célpontjaikat.

Hirdetés

A jelenlegi helyzet sajnos kiválóan megfelel arra, hogy az internetes csalásokban és átverésekben utazó bűnözők nagyobb mértékben kövessenek el visszaéléseket, jó hiszemű polgárokból bizalmas adatokat vagy pénzt csaljanak ki. Továbbra is fokozottan óvatosnak kell lennünk, a feladó ellenőrzése minden levél esetében hangsúlyozottan ajánlott.

Kiss Róbert alezredes az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján elmondta, ismeretlen, külföldi, feltehetően az Egyesült Királyságban regisztrált telefonszámról érkeznek SMS-ek, amik oltási időpont foglalására szólítják fel a lakosságot.

Hirdetés

Az Országos Oltási Munkacsoport azonban semmiképp nem külföldi számról üzen. Ha oltással kapcsolatos SMS-t kapunk, és a szám +36-tal végződik, lehetünk kevésbé gyanakvóak, pláne akkor, ha regisztráltunk, egyéb esetben viszont fontos, hogy ne kattintson senki az üzenetben található linkre. Az oltásra regisztrálni továbbra is a vakcinainfo.gov.hu oldalon keresztül lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.