Hirdetés

Ha valamire nem volt szüksége a világnak, az a tűzokádó robotkutya



|

A Thermonator névre hallgató robotkutyát lángszóróval szerelte fel az őt fejlesztő cég.

Hirdetés

A kutyát formázó robotok tudnak épp hasznosak is lenni, ha munkában kell segíteniük. A kézenfekvő, egyszerűbb feladatokat ellátó robotok után a fejlesztők fantáziája meglódult, és egyre meredekebb műveleteket végeztetnek el négylábú droidjaikkal.

A Boston Dynamics által kifejlesztett new yorki rendőrségi robotkutya, Digidog, valamint a párizsi metró 220 kilométeres vasúti pályáját ellenőrző Spot után most itt a lángszórókat gyártó cég, a Throwflame fejlesztése, Thermonator, a tűzokádó kutya. 

Felmerülhet a kérdés, hogy mire lehet egy ennyire speciális képességgel felruházott robotot használni. A cégnek erre is megvan a válasza: gyomirtásra és államilag felügyelt erdőégetésre. A Thermonator hátára rögzített lángszóró akár 30 másodpercen át képes 10 méter hosszú lángot kibocsátani magából.

Hirdetés

Bár a cég nem árult el konkrétumokat a lángszóróval felszerelt robot alapjaival kapcsolatban, az feltűnően hasonlít az Unitree GO1-re. Ha ezt használták, akkor egy sokoldalú, megbízható, kipróbált gépet láttak el ezzel a nem mindennapi képességgel. Kiválóan navigál, és mesterséges inteligencia is segíti őt feladatai ellátásában. Tud futni, sétálni, akadályokkal tűzdelt pályán végigmenni.

Az árával kapcsolatban még csak találgatások vannak, de a cég ígérete szerint szerint már idén megrendelhető lesz bárki számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.