Hirdetés

Háborúban az Apple és a Western Digital



|

Az Apple nem vásárol többé WD termékeket, ha a WD tényleg irányítást szerez a Toshibán belül. 460 millió dollárt ad viszont akkor, ha a WD kisebbségi befektető marad.

Hirdetés

A jelentések szerint az Apple meg akarja állítani a Western Digitalt abban, hogy irányítást szerezzen a Toshibán belül. Az almás cég állítólag soha többé nem vásárolna WD terméket, ha a WD mégis így tenne. 

Hirdetés

Az Apple a Toshiba NAND flash memórialapkáit (is) használja az iPhone készülékeiben, és most aggódik, hogy amennyiben a WD lesz az úr, akkor elveszíti a versenyelőnyét. Az Apple a beszállítóit rendre egymással versenyezteti az alacsonyabb alkatrészárak érdekében. 

Amennyiben viszont a WD hajlandó kisebbségi befektető maradni, akkor az Apple 460 millió dollárt tenne hozzá a WD-t is magába foglaló csoport vételi ajánlatához. 

A WD egy csoporttal együtt 17-18 milliárd dolláros vételi ajánlatot tenne a chipes üzletágért. Állítólag kész visszalépni a finanszírozásban, ha cserébe erősebb pozíciót kap a társulásban, és az Apple is befektet. Azt viszont nem tudni, hogy a konzorcium többi tagja hajlandó-e kifizetni a WD korábban beígért részét (15 milliárd jen), illetve mekkora résszel éri be a WD. 

A Toshiba is tart attól, hogy a WD idővel átvenné a chipes üzletet, ezért azt kéri, hogy az amerikai cég korlátozza a maximális részesedését a vállalatban. 

A megállapodásra már szerdán sor kerülhet. Sok ideje nem maradt a Toshibának, ugyanis ha a pénzügyi év végén rossz mutatókkal áll elő, akkor a tokiói tőzsdéről is kikerülhet. 

A Toshibáért ringben van az amerikai Bain tőkebefektető vezette csoport és a Foxconn is - az Apple mindhárom csoportban benne van. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.