Hirdetés

Hackerek elérték, hogy a swatting még rosszabb legyen, mint eddig



|

A swatting az egyik legaljasabb cselekedet mely a gamer-világban elterjedt, most pedig a hackereknek sikerült tovább rontani a helyzeten.

Hirdetés

Hogy pontosan mi is az a swatting, azzal korábban külön cikkben foglalkoztunk, mindenképp érdemes lehet elolvasni annak, aki tisztában szeretne lenni a jelenséggel. Röviden arról van szó, hogy alulfejlett humorérzékkel rendelkező trollok ráhívják egy streamerre a hatóságokat, mondván valamilyen súlyos bűncselekmény zajlik a házában. A hackerek most tovább rontották a helyzetet, ugyanis feltörik az áldozatok okoseszközeit, hogy élőben közvetíthessék, amint a kommandósok rájuk törik az ajtót.

Az FBI most közleményt adott ki, melyben felhívta azok figyelmét akik okoseszközket használnak házukban, hogy mindenképp bonyolult jelszót állítsanak be azok védelmére és használjanak kétfaktoros bejelentkezést. Ezt azért érezték szükségesnek, mert felfedeztek egy új jelenséget, melyeket a hackerek már próbálgatnak.

Hirdetés

Ennek az a lényege, hogy az internetre kiszivárgott adatok alapján a behatolók megpróbálnak hozzáférni az okoseszközöket kezelő alkalmazáshoz. Ehhez sokszor a kiszivárgott jelszavakat használják, ugyanis rengetegen ugyanazt a jelszót használják mindenhol. Ha sikerül hozzáférni a rendszerhez, akkor megy a hívás a rendőrségnek, az otthon hatósági megszállását pedig az okoseszközök kameráin keresztül élőben közvetítik.

A swattinggal mostanában online közvetített rendezvényeket, például miséket és esküvőket is célba vettek. Hogy mennyire nem vicces az ilyen tevékenység, azt az is mutatja, hogy 2017-ben halálos áldozattal járt egy swatting, melynek elkövetőjét azóta 20 év börtönre ítélték.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.