Hirdetés

Hajlékony akkumulátorokkal újíthat a Samsung



|

Az összehajtható okostelefonokban normál akkumulátor van, de hamarosan érkeznek a hajlékony energiaforrások is.

Hirdetés

A Samsung továbbra is messze élen jár a hajlékony kijelzők piacán, és elsőként dob majd piacra a jövő év elején összehajtható okostelefont. Ennek az akkumulátora valószínűleg még nem lesz hajlékony, de a Samsung már ezen az újításon is dolgozik. A Geeklatest olyan szabadalmi bejegyzésre bukkant, amely egy hajlékony akkumulátor közeledtéről árulkodik. 

Hirdetés

Az akkumulátor a különleges kialakításának köszönhetően képes valamennyire megnyúlni, anélkül, hogy bármi baja lenne. 

Néhány éve a dél-koreai InterBattery expón egyébként a Samsung ár mutatott hajlékony, feltekerhető akkumulátort, de azok a prototípusok még másképp néztek ki. Azt sem lehetett tudni, hogy mindenképp olyan formát kell használjon a Samsung, vagy csak viselhető eszközökbe szánta az akkori megoldást. 

Akkor a Samsung SDI azt mondta, hogy néhány éven belül készen állnak majd a hajlékony akkumulátorok sorozatgyártására. A jelek szerint elérkeztünk ehhez az időponthoz, bár azt nem tudni, hogy a mostani szabadalomban szereplő megoldás készen áll-e a tömeges termelésre. 

Izgalmas kérdés, hogy vajon milyen kapacitást tesznek majd lehetővé a hajlékony akkumulátorok, illetve mit kezdenek ezekkel a gyártók. Ahogyan az is, hogy tényleg megérkeznek-e jövőre a grafénalapú energiaforrások. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.