Hirdetés

Hajtogatható mobilokhoz jön a hajtogatható Gorilla Glass



|

Igen, hajtogatható üveg. Épp csak a fizika jelenlegi határait kell átugrania a technológiának, de a Corning dolgozik az ügyön.

Hirdetés

Nagyot mentek a hajtogatható mobilok az elmúlt időszakban. Persze egyelőre a bejelentéseik kavarták fel a kissé laposodó mobilos állóvizet, arra még várnunk kell, hogy az első Galaxy Fold, vagy épp Mate X modellek a vevők zsebébe vándoroljanak, de az első tesztek alapján azért még nem teljesen sima az a hajtogatott felület, és a megfelelő védelem nélkül sérülékenyebb is lehet, mint a hagyományos kijelzős mobilok, amiket valamilyen biztonsági réteg óv a törésektől és karcolásoktól.

Hirdetés

A Corning nagyjából az okostelefonos kijelzők védelmével egyenértékűvé tette a Gorilla Glass márkanevet, a kemény és ellenálló védőrétegnek már sokadik verziója kerül a mobilok LCD és LED paneljeire. Viszont értelemszerűen ilyesmire nem számíthatunk akkor, ha valamelyik most bemutatott hajtogatós mobilt vásároljuk, mert az üveg ugyebár nem hajlik, ezt legkésőbb az általános iskolában mindenki megtanulja (szerencsétlenebb esetben pedig saját kárán már korábban megtapasztalja).

Ehhez képest elég szép vállalásról számolt be a Wired: állításuk szerint a Corning egy olyan ultravékony, hajlítható üvegen dolgozik, amely mindössze 0,1 milliméter vastag és 5 milliméteres sugárban meghajtható anélkül, hogy ezzel csökkentené a réteg erejét és strapabíróságát. A pontos módszert azonban nem tudjuk, szóval eléggé furcsa a megoldás, mert a jelenlegi fizikával keményen szembemegy.

A cég képviseletében John Bayne annyit mondott el a magazinnak, hogy ez igenis egy üveg alapú megoldás lesz, ami "feszegeti a fizika jelenlegi határait", bármit is jelentsen ez. Konkrétabb bejelentés nem volt, csak annyit lebegtetett meg a cég, hogy "néhány éven belül" lesz kész az új, hajtogatható Gorilla Glass (már ha egyáltalán ez lesz a neve). Aztán persze az is lehet, hogy az egész hajtogatós mobil kategória eltűnik a süllyesztőben és az egész hajcihőre nem lesz sok szükség. Visszatérünk rá 2021 környékén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.