Hirdetés

Halad a Google Fuchsia rendszerének fejlesztése



|

Elindult a sok érdekességet ígérő Fuchsia OS fejlesztői oldala, de a rendszer nem az Android utódja lesz.

Hirdetés

Mostanra sokan hallottak a Fuchsia operációs rendszerről, amelyről sokáig úgy hírlett, hogy az Android utódja lesz. A legutóbbi Google I/O-n több érdekességet is megosztott a Google erről a projektről, most titokban pedig elindította a fejlesztői oldalát. 

Hirdetés

Érdemes rögtön az elején megjegyezni, hogy a Google leszögezte: a Fuchsia nem az Android utódja lesz, inkább azt akarják megnézni, milyen lehet egy operációs rendszer új megközelítésekkel. A Fuchsia nem arról szól, hogy leváltsa az Androidot vagy a Chrome OS-t, ugyanakkor amit a fejlesztése során tanulnak, más termékekben is hasznosíthatják. 

A rendszer azért izgalmas, hiszen ritkán kezdenek új fejlesztésébe, főleg a Google támogatásával. Az Androiddal szemben itt nem linuxos kernelre építenek, hanem az úgynevezett Zircon mikrokernelre. A rendszer skálázható, így beágyazott rendszereken, mobilokon, tableteken és PC-ken is használható. A 120 fps-sel teljesítő kezelőfelület a Flutteren, az appok a Darton alapulnak, a hangsúly a grafikán és a teljesítményen van. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.