Hirdetés

Haláleset miatt szigoríthat a TikTok



|

A TikTok péntekig válaszol az olasz adatvédelmi ügynökség utasítására, hogy blokkolja-e azokat a felhasználókat, akiknek életkorát nem tudja ellenőrizni.

Hirdetés

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, múlt hét pénteken egy TikTok-os kihívás áldozata lett egy 10 éves palermói kislány, aki fulladásban halt meg, miután megpróbálta teljesíteni a közösségi médiában terjedő "blackout challenge"-et A halálesetet követően a GPDP azonnali végzést adott be, amivel szigorításokat követelnek.

A társaság a lány halálát követő múlt heti nyilatkozatában a következőket mondta:

"Legmélyebb együttérzésünket fejezzük ki a lány családja és barátai irányába. A TikToknál a közösségünk - különösen a fiatalabb felhasználóink - biztonsága elsődleges fontosságú, és nem engedélyezzük azokat a tartalmakat, amelyek ösztönzik, elősegítik vagy dicsérik a veszélyes viselkedést, amely sérüléshez vezethet."

A cikk írásakor azonban nem tűnik úgy, hogy a TikTok lépéseket tett volna a GPDP utasításának való megfelelés érdekében.

Hirdetés

Egyébként a GPDP már 2020. december 22-én aggályokat vetett fel a gyermekek magánéletével kapcsolatban. Az életkor ellenőrzését túl könnyen megkerülik, valamint kifogásolta az alapértelmezett beállításokat is, amelyek egyből nyilvánossá teszik a felhasználók tartalmát a regisztrálást követően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.