Hirdetés

Hallgatózhatnak a mobilos appjaid



|

Több mint 250 mobilos játék használja arra az okostelefonok mikrofonját, hogy kiderítse, milyen tévéműsor szól nálunk a háttérben.

Hirdetés

A városi legendák ellenére a Facebook nem használja az okostelefonok mikrofonjait arra, hogy lehallgasson minket, és célzott hirdetésekkel bombázzon. Más mobilos appok viszont valami nagyon hasonlót csinálnak. 

Hirdetés

A New York Times jelentése szerint több mint 250 androidos játék (és sok iOS-es app is) használja az Alphonso által megírt szoftvert, amely a készülékek mikrofonján keresztül hallgatózik, és megpróbálja kitalálni, hogy milyen tévéműsorok és reklámok szólnak nálunk a tévében. A reklámokat ezután ezek alapján kapjuk. 

Állítólag a plugin nem rögzíti az emberi beszédet, azonban akkor is hallgatózik a tévénézési szokásaink után, amikor nem is használjuk az okostelefont. 

A fejlesztő azt mondja, hogy az adatvédelmi irányelveiben (ezt általában senki nem olvassa el) minden világosan szerepel, és a mikrofont csak akkor használhatják a játékok, ha erre engedélyt ad a felhasználó a telepítéskor. A gond, hogy a legtöbben megszokásból így tesznek. 

Akit zavar, hogy egy app így viselkedhet, annak érdemes nagyobb figyelmet fordítania az appok által kért engedélyekre. Sokszor akkor is minden hiba nélkül működik, ha megtagadjuk a mikrofon és a földrajzi adatok elérését - van, hogy ezeket csak a reklámokhoz használják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.