Hirdetés

Halottnak nyilvánította az Instagram rendszere a szolgáltatás első emberét



|

Nem kellett sok hozzá, hogy egy troll deaktiváltassa Adam Mosseri fiókját.

Hirdetés

Adam Mosseri az Instagramról tudta meg, hogy meghalt - arról az Instagramról, aminek ő a fő fejese. Még szeptemberben történt, hogy egy troll ténykedéseinek köszönhetően a rendszer zárolta a fiókját, miután pár egyszerű lépéssel sikerült elhitetni, hogy már nem él. 

A Syenrai néven ismert illető ehhez a szolgáltatás azon, tavaly bevezetett funkcióját használta, melynek segítségével elérhető, hogy elhunyt személyek profilját ismerőseik, szeretteik átkonvertálják, így abba senki nem léphet be, és csak egy emlékoldalként marad fenn.

Hirdetés

Beküldött egy kérvényt, Mosseri halálát pedig egy általa írt gyászjelentéssel támasztotta alá, mivel a rendszer ezt, vagy akár egy a haláláról beszámoló hírt is elfogad halotti anyakönyvi kivonat helyett. Természetesen az Instagram gyorsan visszacsinálta az egészet, de akkor is kellemetlen, hogy ez a folyamat így, preciz ellenőrzések nélkül végbement.

Syenrai annyit mondott a Motherboardnak, hogy szerinte nevetséges, hogy ilyen megtörténhet. Nem tudni, azóta szigorítottak-e az eljáráson.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.