Hirdetés

Hamarabb búcsúzhat a fizikai SIM-kártyáktól az Apple, mint gondolád



|

Egy friss szivárgás szerint már nincs messze az első, kizárólag eSIM-mel használható iPhone megjelenése.

Hirdetés

Az iPhone kapcsán nagyjából a jack-bemenet 2016-os eltüntetése óta várják az elemzők, hogy előbb-utóbb a töltőcsatlakozónak és a SIM-kártyának is búcsút kell intenünk. Az előbbit az egyre fejlettebb vezeték nélküli töltési technológia, az utóbbit pedig az elektronikus SIM, vagyis az eSIM helyettesítheti.

Hiába azonban a várakozás, egyelőre mindkettő makacsul kitart, a fizikai SIM kukázása viszont már nem lehet messze, ha hihetünk egy friss pletykának.

Hirdetés

A napokban a MacRumors írta meg, hogy egy névtelen forrása szerint már a 2022 szeptemberében érkező modellekben sem lesznek ott a jó öreg SIM-kártyák. A lap úgy értesült, a vállalat már tájékoztatta is a nagy amerikai mobilszolgáltatókat, hogy készüljenek fel az eSIM-es iPhone-ok érkezésére.

Ehhez csatlakozott a megbízhatóbb szivárogtatók közé sorolható Dylan is. Megerősítésként felidézte egy februári jelentését, amiben arról írt, hogy az Apple valóban dolgozik a váltáson, de az biztosan nem az idén fog megtörténni.

A hagyományos SIM-kártyák kivezetése mellett több érv is felhozható. Az egyik, hogy egyszerűbbé válna a telefonok gyártása, és felszabadulna némi plusz hely az egyéb alkatrészeknek, hiszen nem lenne többé szükség a SIM-tálcára. Emellett nem elhanyagolható az sem, hogy a fizikai megfelelőjével ellentétben az eSIM nem termel műanyag hulladékot, és a készülékek első beállítását is könnyedebbé teszi (már amikor tényleg gördülékenyen zajlik a folyamat).

A eSIM-szolgáltatás ugyanakkor még nem működik minden országban, így ha az Apple meg is lépi az átállást a következő generációval, ezekre a piacokra külön iPhone-t kellene gyártani, ami a plusz költségek és az eltérő tervezés miatt nem tűnik valószínűnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.