Hirdetés

Hamarabb jön majd az Android 9 a Galaxy S9-re



|

A Project Treble-nek hála végre tényleg nem csak ígérgetés lesz, hogy hamarabb jönnek a rendszerfrissítések.

Hirdetés

Az Android Oreo rendszer újdonságai nem igazán észbontóak, és értelemszerűen a Galaxy S9 és a Galaxy S9+ számára sem hozott túl sok érdekességet a Google legfrissebb operációs rendszere. Van azonban egy dolog, ami nagyon fontos: a Project Treble. 

Hirdetés

A Google ezzel szeretné felgyorsítani az androidos okostelefonok fájdalmasan lassú frissítését. Az ötlet az, hogy elválasztják az Android alapvető keretrendszerét a gyártói képfájltól és a testre szabott kezelőfelülettől, és így lehetővé teszik, hogy a frissítések sokkal gyorsabban jelenjenek meg, mint eddig valaha. 

A Project Treble-t eddig csak nagyon kevés okostelefon támogatja. Ilyen például a Huawei Mate 10 Pro. Sajnos a nem közvetlenül Oreóval megjelent eszközök sosem támogatják majd ezt a megoldást, még a Galaxy S8, a Galaxy S8+ és a Galaxy Note 8 sem. Mindennek az oka az, hogy ezeknek a rendszereit még nem úgy alkották meg, hogy az Android magja külön legyen választva a Samsung Experience UI-tól. 

Az első villámgyorsan frissülő androidos Samsung okostelefonok tehát a Galaxy S9 és a Galaxy S9+ lehetnek (mivel ezeket már eleve az Oreóhoz tervezték). Hivatalosan is támogatják a Project Treble-t, és sokkal hamarabb kapják majd meg az Android 9.0 P újdonságait, mint más eszközök. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.