Hirdetés

Hamarosan 1 billió dollárt ér az Apple



|

Az iPhone X annyira jó fogadtatásban részesült, hogy az Apple árfolyama soha nem látott magasságba emelkedett.

Hirdetés

Megszokhattuk már, hogy az Apple állandóan rekordokat dönt, ugyanakkor egyeseket talán meglephet, hogy miközben sok kritika is éri a céget, annak értéke és népszerűsége végül folyamatosan emelkedik. Az almás vállalat pedig megint rekordot döntött: az árfolyama sosem volt még ilyen magas. 

Hirdetés

Hétfőn egészen pontosan 168,07 dollárra emelkedett az Apple árfolyama, ami összesítésben 861 milliárd amerikai dolláros piaci értéket jelentett. Ezzel az Apple jól halad a csillagászati határhoz, és könnyen lehet, hogy hamarosan tényleg 1 billió dollárt ér majd. Ehhez 16 százalékot kellene emelkedjen az árfolyama, ami kedvező iPhone X-tesztekkel és egy jó negyedévvel gyorsan összejöhet. 

A mostani rekord hátterében persze az iPhone X áll, illetve a kiugróan magas előrendelési szám. Ez magát az Apple-t is meglepte, és az elemzőket is. Az Apple kénytelen volt a beszállítóitól a gyártás megduplázását kérni, az őrült kereslet továbbra is megmarad. 

Mivel a kezdetben komoly nehézségei voltak a sorozatgyártásnak, ezért az első készletek perceken belül elfogytak, a kiszállítási idő 5-6 hétre nőtt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.