Hirdetés

Hamarosan 4K-s képet küldhetsz a Snapchatből merítő Facebook Messengeren



|

A 4K-s fotóküldési lehetőség mindenkihez eljut, a streak funkciót egyelőre csak teszteli a Facebook.

Hirdetés

A Facebook úgy döntött, hogy ideje feldobni a Messenger szolgáltatását, ezért Android és iOS platformokon hamarosan lehetőség lesz nagyfelbontású, 4K-s fotók küldésére és fogadására. Az első hullámban 9 ország felhasználói kapják meg az új funkciót. 

Hirdetés

Ennek hála élesebb és szebb képeket lehet majd továbbítani az üzenetküldőn, amelyen a Facebook szerint havonta több mint 17 milliárd képet küldünk el. A felhasználók egy ideje már kérték, hogy lehessen 4K-s képeket küldeni és fogadni. 

Korábban a Facebook Messenger leskálázta a fotókat, és 2K-s felbontásban, rosszabb minőséggel továbbította, hogy takarékoskodjon a sávszélességgel. A 4K-s újítás miatt a küldési idő nem emelkedik, ugyanannyi idő lesz majd elküldeni egy képet, mint eddig. Ennek a feltétele csupán az, hogy mindenkinél a frissített app fusson. Magyarország nincs benne az első hullámban, de a következő hetekben mindenkihez eljut ez az újítás. 

Van egy másik érdekesség is, amit viszont egyelőre csak korlátozott számú felhasználóval tesztel a Facebook. A Messenger ezúttal a Snapchatből is merít, méghozzá a streak funkcióval. Ennek a lényege, hogy az app arra bátorít minket, hogy napokon keresztül oda-vissza küldjünk üzeneteket egy-egy ismerőssel. 

Az addiktív játék eredménye többek között egy státuszemoji. Azt nem tudni, hogy a streak funkcióval mik a tervei az óriásnak, egyelőre nem biztos, hogy minden felhasználó megkapja. 

A streak funkció népszerű újítás a Snapchatben - a fejlesztők ott arra használják, hogy még több üzenetküldésre buzdítsák a fiatalokat. Ha a Facebook is átveszi ezt, akkor valószínűleg az Instagramon és a WhatsAppban is megjelenik idővel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.