Hirdetés

Hamarosan 512 GB tárhellyel jönnek az okostelefonok



|

A Samsung megkezdte az első 512 GB-os eUFS tárhelyek sorozatgyártását.

Hirdetés

A Samsung hivatalosan is megkezdte az első 512 GB-os eUFS tárhelyek sorozatgyártását. Ezeket a következő-generációs mobilkészülékekben vethetik majd be a gyártók. 

Hirdetés

Az új, 512 GB-os eUFS tárhelyek 64-rétegű, 512-gigabites V-NAND chipeket használnak, és eddig soha nem látott méretű és teljesítményű tárhelyet tesznek majd a következő csúcstelefonokba és táblagépekbe. 

Az új tárolók pont ugyanakkorák, mint az eddigi 256 GB-os eUFS megoldások, vagyis fizikai hely elvétele nélkül nő majd duplájára az új zászlóshajók tárhelye. Egy 512 GB-os tárolón 130 darab 4K-s, egyenként 10 perces videoklip is elfér, ami a tízszerese annak, amit egy 64 GB-os tud tárolni. 

A szekvenciális olvasási és írási sebességek elérik a 860 és a 255 MB-ot másodpercenként. Egy 5 GB-os full HD-s videót nagyjából 6 másodperc átmásolni vele egy SSD-re. Ez több mint nyolcszor gyorsabb egy átlagos microSD-nél. 

Az új tárhely a véletlenszerű olvasási és írási feladatoknál 42 000 és 40 000 műveletre képes másodpercenként, ami azt jelenti, hogy bármilyen multimédiás környezetben lekörözi az átlag memóriakártyákat. 

A Samsung agresszív módon fokozná az 512 és a 256 GB-os chipek gyártását, vagyis az okostelefonok gyártói tárhelydömpingre készülnek 2018-ban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.