Hirdetés

Hamarosan a HDR-videókkal is boldogul az androidos Chrome



|

A megfelelő eszközökön hamarosan a Chrome böngésző is képes lesz HDR-tartalmak lejátszására.

Hirdetés

A hírek szerint a Google azt tervezi, hogy hamarosan HDR-támogatást ad az androidos Chrome böngészőhöz. Ezt az információt a Chromium Gerritben szúrták ki. 

Hirdetés

Minden jel arra utal, hogy a Google böngészőjének androidos verziója képes lesz a VP9 HDR metaadatok kitömörítésére a videós konténerből, és át tudja azt adni a MediaCodecnek. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a Chrome a kompatibilis eszközökön le tudja majd játszani a HDR-videókat. 

A HDR-videók minden eddiginél jobb kontrasztot és színhűséget garantálnak, vagyis sokkal jobb videós minőséget jelentenek. Sok csúcskategóriás okostelefon rendelkezik már ezt támogató kijelzővel, így a Samsung Galaxy S8 és Galaxy S8+, a Samsung Galaxy Note 8, az LG V30 vagy a Sony Xperia XZ Premium is. 

A YouTube, a Netflix és más egyéb appok már támogatják a HDR-t, azonban a HDR-tartalmak kínálata erősen korlátozott - egyelőre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.