Hirdetés

Hamarosan a Lenovo is bemutatja a hordozható konzolját



|

Elsősorban a streaming szolgáltatásokra alapoz a Lenovo Legion Play.

Hirdetés

Erős éven vannak túl a kézi konzolok szerelmesei, hiszen egy régóta várt OLED-re frissülő Nintendo Switch mellett a Valve is bemutatta a saját masináját, a Steam Deckket, ami a cég saját rendszerét futtatja az AMD RDNA2-es GPU architektúráján.

Ha azt hittük, hogy ennél már nem lehet izgalmasabb az év, rosszul gondoltuk, a Lenovo is szeretne beleszólni a hordozható konzolok piacán folyó küzdelmekbe.

Hirdetés

A Liliputing szúrt ki képeket a Lenovo Legion Playről, a fájlok pedig a Lenovo oldalára mutattak, így feltételezhetjük, hogy hiteles a forrás. Kis kutatással azt is kiderítették, hogy az eszközt már korábban be akarták mutatni, ez azonban valamiért ez idáig elmaradt.

A Legion Play egy, a Lenovo által módosított Androidot futtat majd, amely nem alkalmas AAA játékok natív futtatására, ezért úgy tervezik, hogy a konzol erőssége a streaming szolgáltatások kiaknázása lesz. Ezek mellett persze fellelhető lesz a Google Play Store és további Google alkalmazások.

Az eszköz rendelkezik egy USB-C porttal és egy 3,5-ös jack csatlakozóval, két analóg karral, négy darab előlapi gombbal, egy d-paddel és két felül elhelyezett ravasszal, amik szinte bármilyen játékkal kompatibilissé teszik a Legion Playt.

A belső hardverről még semmilyen információ nem látott napvilágot, azt viszont tudni vélik, hogy egy 7 inches FHD, HDR10+ képes kijelzővel érkezik, amit egy sztereó hangrendszer, két rezgő motor és egy 7,000 mAh akkumulátor támogat majd. Kíváncsian várjuk a Lenovo hivatalosan leleplezze az eszközt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.