Hirdetés

Hamarosan a webes videókat is szebbé teszi nekünk az Nvidia



|

A Chrome és az Edge böngészőbe is megérkezik az Nvidia 4K-s skálázási algoritmusa.

Hirdetés

Az Nvidia nem aprózta el az idei CES-t, hiszen a Las Vegas-i esemény alkalmából bemutatta a GeForce RTX 4070 Ti néven érkező legújabb videokártyáját és az RTX 40-es GPU-kra épülő mobil grafikus chipeket, valamint a GeForce Now játékstreaming-szolgáltatás kapcsán is odatette magát egy fontos bejelentéssel.

A zöldek ezek mellett egy olyan hírt is hoztak, amelynek méltán örülhetnek az RTX-hardverek birtokosai, legalábbis akkor, ha az elmúlt évek modelljeinek valamelyike duruzsol a számítógépükben.

Az Nvidia ugyanis a jövő hónaptól lehetővé teszi az RTX 30-as és az RTX 40-es GeForce GPU-val bíró PC-k számára az online videók felskálázását. Az RTX Video Super Resolution néven futó funkció a Google Chrome és a szintén Chromium-alapú Microsoft Edge böngészőben lesz elérhető, és platformtól függetlenül, vagyis bármely videómegosztón élvezhetjük.

Hirdetés

A zöldek hivatalos közleményéből ugyan nem derül ki, de a PC Gamer azt írja, hogy az RTX Video Super Resolution  360p és 1440p közötti tartalmakból képes 4K-s felbontású anyagot varázsolni, a végeredményből pedig az alábbi videó ad ízelítőt:

Ha esetleg ismerősen cseng a trükk, az cseppet sem véletlen, hiszen az Nvidia Shield TV multimédiás boxon már az eszközök 2019-es frissítése óta elérhető a funkció. Tekintve viszont, hogy az abban dolgozó Texra X1+ SoC mennyivel gyengébb az RTX 20-szériás GPU-knál, joggal vetődhet fel a kérdés, hogy vajon a Turing-architektúrára épülő vasak tulajdonosainak miért kell nélkülözniük a videók felskálázását.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy a februáron belül pontosan mikor rajtol az RTX Video Super Resolution, de az Nvidia bizonyára emlékeztetni fog rá, ha eljön az idő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.