Hirdetés

Hamarosan akár öt profilt is kezelhetünk egyetlen Facebook-fiókkal



|

Érdekes megoldást tesztel a vállalat, amitől a vezetőség azt reméli, hogy a felhasználók aktívabbak lesznek a platformon.

Hirdetés

Jelentősen csökken az utóbbi időben a Facebook népszerűsége, amit a felhasználói aktivitásra vonatkozó adatok is tükröznek. A platform a The Verge felmérései alapján leginkább a fiatalabb korosztályt veszti el, és a cég történetében először 2021 negyedik negyedévében csökkent a napi Facebook-felhasználók száma.

Az sem segíti a cég helyzetét, hogy potenciálisan kénytelen lehet kivonulni az európai piacról, mindeközben a versenytársak - de leginkább a TikTok - népszerűsége egyre inkább növekszik.

Hirdetés

A közösségi oldal szakemberei ezért egy új lehetőséget tesztelnek, ami a tervek szerint magasabb felhasználói aktivitást eredményezhet. Egy szűk csoport számára ugyanis már elérhető az az opció, hogy egy Facebook-fiókon belül az eredeti profil mellé akár újabb négyet is lehet társítani. Így például külön profilt használhatunk a szűk baráti körhöz, egy másikat a munkahelyhez, harmadikat a családhoz, és még elérhető további kettő az egyedi hírfolyamok testreszabására.

Az extra profilokhoz nem szükséges a felhasználó nevének használata, de számok és speciális karakterek továbbra sem szerepelhetnek a becenévben. A fiókok között egyszerű a váltás, ami nyilvánvalóan serkentené az embereket, hogy kipróbálják a lehetőséget.

Arról egyelőre nem tudni, hogy a Facebook mikor vetné be a megoldást élesben, de ha biztató visszajelzéseket kap a tesztelőktől, akkor hamarosan elérkezhet a közösségi oldal új korszaka. Hogy ez mennyire lesz jó korszak, vagy mennyivel növeli majd a trollok és kamuprofilok hatékonyságát, azt még meglátjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.