Hirdetés

Hamarosan átalakul a webes Gmail, így fest majd az új felület



|

Modernebb köntösbe öltözik a legnépszerűbb e-mail platform, a felfrissülésért azonban mélyebb integrációval fizetünk.

Hirdetés

A maga több mint 1,5 milliárd felhasználójával messze a Gmail a legnépszerűbb e-mailes szolgáltatás, s habár az emberek többsége már mobilról gyűri, a hagyományos webes kezelőfelülettel kapcsolatos változások is széles tömegeket érintenek.

Ezért is lényeges, hogy a Google nemrég bejelentette a böngészős Gmail új dizájnját, melynek fő célja, hogy a távmunka iránti megnövekedett igényre reagálva integrálja a Chat csevegőszolgáltatást, a Meet videokonferencia-platformot és a közös projekteket segítő Spacest a levelezésünk mellé.

Hirdetés

Ennek megfelelően az új kezelőfelület bal sávjában ott is sorakoznak ezek a szolgáltatások, és egyetlen gombnyomással válthatunk közöttük. A felhasználókkal értesítési buborékok tudatják, ha valamelyik platformon figyelmet igénylő történés van, a Chatbe, a Meetbe vagy a Spacesbe navigálva pedig a beszélgetéseket tekinthetjük majd át a levelezési lista helyén.

A Google csak az év közepéig lesz türelmes azokkal, akiknek nem szimpatikus a mélyebb integráció. A vállalat hivatalos blogposztja szerint ugyanis június végétől már ez lesz az új standard felület, és nem is térhetünk vissza a régire. A tesztidőszak február 8-án kezdődik, áprilistól pedig már alapértelmezetten az új stílus fog megjelenni mindenkinél, ekkor azonban még lesz lehetőségünk kikapcsolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.