Hirdetés

Hamarosan bemutathatják a Samsung AMD GPU-val szerelt chipjét



|

RDNA 2 architektúrával ered az Apple M1 nyomába az Exynos.

Hirdetés

Néhány hete röppent fel a hír, hogy a Samsung AMD GPU-val turbózhatja saját gyártású Exynos-chipjét, amit laptopokban és telefonokban is viszontláthatunk. Az újdonságról egyelőre annyit tudunk, hogy valószínűleg 5 nm-es eljárással készül majd, és kifejezetten az Apple M1-es SoC-ja ellen küldhetik ringbe a koreaiak.

A megjelenési dátum kapcsán korábban azt csiripelték a madarak, hogy valamikor az év második felében leplezhetik le, egy friss szivárogtatás viszont már ennél közelebbit állít a bemutatóról.

Hirdetés

Az értesülés a közismert szivárogtató hírében álló Ice universe-től származik, aki a Twitteren osztotta meg, hogy már a következő hónapban, azaz júliusban sor kerülhet a leleplezésre.

A poszt szerint a bemutatót eredetileg júniusban tartották volna, de végül júliusra halasztották. Ice universe azt is tudni véli, hogy a leleplezésen az AMD GPU-s Exynos chip teljesítményén túl "egyéb részleteket" is megismerhetünk majd.

S hogy nem csak puszta pletykáról van szó, az már hetek óta tény, a hónap elején tartott Computex 2021-en ugyanis maga az AMD erősítette meg, hogy összefogtak a Samsunggal egy RDNA 2-es GPU-val szerelt SoC megalkotására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.