Hirdetés

Hamarosan debütálhat az AMD új, középkategóriás videokártyája



|

Nem lehet már messze a HD játékhoz szánt RX 6600 megjelenése.

Hirdetés

Az AMD augusztusban küldte ringbe az RX 6000-es széria legújabb tagját, az RX 6600 XT-t, amellyel elsősorban a 4K-ról lemondó játékosokat célozza a vállalat. Ahogy arra számítani lehetett, a középkategóriás újdonságot villámgyorsan elkapkodták a súlyos hiánnyal küzdő piacon.

Az ősz azonban újabb termékrajtot hozhat a piros csapatnál, méghozzá a régen pletykált olcsóbb videokártya, az XT-utótag nélküli RX 6600 formájában.

Hirdetés

A VideoCardz birtokába jutott ugyanis egy táblázat, amely állítólag a gyártópartnereknek szól, és a sajtónak küldött RX 6600-as mintapéldányokra vonatkozó embargót taglalja. A leírás szerint a tesztek publikálását érintő korlátozást október 13-án, délután három órakor oldják fel.

Ha pedig ez igaz, akkor az RX 6600 akár már október közepén befuthat a boltokba, mivel a tesztek általában csak néhány nappal előzik meg a piaci rajtot. Más kérdés, hogy a nyerészkedők mellett jut-e belőle a játékosoknak is, illetve hogy milyen áron lehet majd beszerezni.

A VideoCardz továbbá az RDNA 2-es kártya specifikációit is tudni véli: a Radeon RX 6600 elvileg 28 számítási egységgel, 8 GB GDDR6 memóriával és 32 MB-os Infinite Cache-sel érkezik. Az alábbi táblázaton megtekinthető, mit nyújt ezzel a modellcsalád többi tagjához képest:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.