Hirdetés

Hamarosan egy szimpla billentyűparanccsal is elérheted a ChatGPT-t



|

Hasznos kiegészítéssel bővül a Microsoft PowerToys.

Hirdetés

Aki ki szeretné használni a Windows teljes potenciálját, annak alapvető eszköz a 2019 óta elérhető Microsoft PowerToys, amely egy rakás hasznos kiegészítést kínál a power userek számára. A freeware eszközökre épülő program hiánypótló képességeiről itt írtunk bővebben, most pedig a ChatGPT apropóján került elő.

A Windows Central ugyanis kiszúrta, hogy hamarosan egy új bővítmény érkezik a PowerToyshoz, amellyel a böngésző elindítása nélkül, egy szimpla billentyűparanccsal is csevegni kezdhetünk majd a népszerű chatbottal.

Hirdetés

A bővítményt a WSATools mögött álló Simone Franco készíti, és a mappák, fájlok és alkalmazások villámgyors keresésére szolgáló PowerToys Runba épül majd be. A projekt GitHub-oldala alapján a fejlesztés még csak néhány hete tart, Franco azonban már megmutatott egy képernyőfotót a plugin jelenlegi formájáról:

Az ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy tényleg így is fest majd a bővítmény, a Windows Centralnak nyilatkozva ugyanis a fejlesztő elárulta, hogy még nem véglegesek a dizájnnal kapcsolatos tervei. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy mikorra készülhet el a kiegészítő, de Simone készséggel várja az észrevételeket és a javaslatokat a projekthez.

A ChatGPT-t pedig addig is csupán az OpenAI hivatalos weboldalán keresztül érhetjük el, míg az az azonos technológiára épülő Bing chatbot már a kereső mobilos alkalmazásában is válaszol a kérdéseinkre, szöveges és felolvasós formában egyaránt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.