Hirdetés

Hamarosan gesztusokkal vagy a tekintetünkkel is vezérelhetjük az Apple kütyüit



|

Számos kisegítő lehetőség érkezik, amik elsősorban a mozgásszervi megbetegedéssel küzdők mindennapjait könnyítik majd meg.

Hirdetés

Az elmúlt években több olyan eszköz is szerencsét próbált a Kickstarteren, amik érintésmentes vezérlést tettek lehetővé. Ezek az általában karperecre hajazó megoldások az izommozgásból érzékelik, hogy milyen gesztusokat hajtunk végre a kezünkkel, és a megfelelő inputot továbbítják a számítógép felé, így távolról, akár érintés nélkül is vezérelhetjük azt.

A jelek szerint a technológia az Apple mérnökeit is megihlette, a WatchOS következő iterációjában ugyanis ezekkel a mozdulatokkal is vezérelhetjük az óránkat. Az alábbi videó remekül szemlélteti, hogyan lépkedhetünk a menüben és aktiválhatunk funkciókat anélkül, hogy a másik kezünkkel taperolni kéne az előlapot, az akadálymentesítés pedig különösen azoknak lesz hasznos, akik valamilyen oknál fogva korlátozottak a mozgásban.

Hirdetés

De nem az Apple Watch lesz az egyetlen, ami új funkciókkal bővül. Az iPad például egy kiegészítő segítségével képes lesz követni a szemünk mozgását, így elég lesz ránézni egy ikonra, hogy elindítsunk egy applikációt. A látássérültek mindennapi életét a VoiceOver feature könnyíti majd meg, ami a mesterséges intelligencia segítségével képes felismerni, hogy mi látható egy fotón, és szóban elmesélni azt.

Ennél a képnél például azt hallanánk, hogy "Egy piros ruhás, hullámos barna hajú ember mosolyog"

Emellett hangvezérlést, és applikációnkénti egyedi szövegbeállításokat is kapunk, valamint bekapcsolhatunk háttérzajokat, például esőt, szelet vagy az óceán zúgását, ha ki akarjuk zárni a külvilágot.

Az új funkciókat még idén élesítik majd szoftverfrissítés formájában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.