Hirdetés

Még a Google Stadiát is lepipálja a Microsoft Project xCloud



|

Hamarosan indulhat a Microsoft Project xCloud játékstreaming-szolgáltatásának nyilvános tesztelése.

Hirdetés

Az utóbbi időben nagyon népszerűvé váltak a játékstreaming-szolgáltatások, főleg miután a Google bemutatta a Stadia platformját. A Microsoft gőzerővel fejleszt egy hasonló szolgáltatást, ami lehetővé tenné a felhasználóknak, hogy az xboxos játékokat bármilyen eszközre továbbstreameljék stabil internetkapcsolat mellett. 

Hirdetés

A Microsoft megoldása jelenleg Project xCloud néven fut, és bár a Google hamarabb bemutatta a Stadiát, a Microsoft magabiztos: a redmondi cég szélesebb és szerteágazóbb játékkínálatot ad majd a kezünkbe. 

Elvileg az idei E3-on mutatja meg a Microsoft, hogy mire jutott, de már majdnem készen állnak a nyilvános tesztelésre. Phil Spencer legutóbbi tájékoztatása szerint még több Xbox-dolgozó tesztelheti a szolgáltatás stabilitását. A nyilvános tesztek még idén elindulnak, elvileg az E3 után azonnal. Valószínűleg először csak Észak-Amerikában, de a Microsoft a globális terjeszkedésen is dolgozik. 

A Stadiával szemben a Project xCloud nem igényel játékkontrollert. Az okostelefonok és tabletek csatlakozhatnak ugyan ilyesmihez, de az érintéses vezérlés is támogatott lesz.

Az eddigi tesztek alapján azonban az FPS játékok kicsit döcögnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.