Hirdetés

Hamarosan itt a Nokia 8.3 5G



|

A német Amazonnál már fel is bukkant a HMD Global legújabb 5G-képes mobilja, a Nokia 8.3 5G.

Hirdetés

Az utóbbi időben nagyon belassultak a Nokia okostelefonok eladásai, a világjárvány pedig a HMD Global maradék terveit is jól felborította. Azért az első 5G-s Nokia még bemutatkozott márciusban, de azt nem lehetett tudni, hogy a Nokia 8.3 5G mikor válik elérhetővé. Most felbukkant az Amazon német weboldalán, ami pedig arra utal, hogy Európában már a közeljövőben megjelenhet a készülék. 

Hirdetés

Maga a készülék még nem rendelhető, de a marketinganyagok egyes helyeken már fent vannak. Emiatt aztán az elemzők úgy gondolják, talán már a tervezett júliusi időpontnál hamarabb is sikerül majd piacra dobni a készüléket. Elvileg a legtöbb európai országban 600 euróért kínálja majd a HMD Global. 

Ennyiért 6,81 hüvelykes LCD-kijelző jár majd, 24 megapixeles fúrt szelfikamerával. A 64 megapixeles főkamera mellé 12 megapixeles ultraszéles is jár, sajnos a 2 megapixeles mélységérzékelő és makrókamera inkább csak díszlet lesz. A Snapragon 765G-re, 6/8 GB RAM-ra és 64/128 GB tárhelyre akkora panasz már nem lehet, az ujjlenyomat-olvasót viszont a bekapcsológombba építik, nem a kijelzőbe. 

A hírek szerint a Nokia ezúttal sem változtat a "tiszta Android" stratégián, tehát mindennemű egyedi felhasználói felület és egyéb extra nélkül helyezi el az operációs rendszert, amely így minden Google-féle verziófrissítés után villámgyorsan update-et kaphat a mobilon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.