Hirdetés

Hamarosan jailbreakelhető lesz az Apple Watch



|

A mostani jailbreak ráadásul nem a fejlesztőket, hanem az átlagfelhasználókat célozza meg.

Hirdetés

A jailbreaking nem új dolog az iPhone-ok és iPadek világában, azonban az Apple Watch okosórák felhasználói számára annál inkább. Az ethanpepro néven dolgozó fejlesztő nemrég azonban arról adott hírt, hogy már készülnek a jailbreakeléshez bevethető eszközök, amelyek az Apple Watch Series 0-tól a 4-ig használhatóak lesznek, és az átlagfelhasználókat célozzák. 

Hirdetés

Bár tavaly már előkerült egy jailbreak a watchOS 4.1-hez, az inkább a fejlesztőket célozta meg, és csak betekintést nyújtott a színfalak mögé. A telepítés is nehézkes volt, ezért a fejlesztő végül elhagyta a projektet. 

A mostani jailbreak sokkal hozzáférhetőbb lesz az átlagfelhasználók számára. A fejlesztő szerint a watchOS 4.0-tól az 5.1.2-ig minden támogatott lesz. A cél az, hogy egyedi számlapok készülhessenek nyílt forráskódú fejlesztésekkel, könnyű használhatósággal és telepítéssel. Dátumok nincsenek, de demó már van, vagyis elvileg a kiadás sincs már messze. 

Miért érné meg jailbreakelni egy Apple okosórát? Alapjában véve ez a fejlesztőktől függ, de elvileg jöhetnek egyedi számlapok és külső alkalmazásboltok. Egyedi emlékeztetők és értesítések (névjegyenként) vagy appok is lehetségesek. 

Az Apple maga is elismeri valamilyen formában a jailbreak-közösség munkáját, és nemrég a kategória egy neves fejlesztőjét (NerveGas) is felvette a mérnöki csapatába. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.