Hirdetés

Hamarosan jöhet a SpaceX Starship űrjárművének tesztje



|

A SpaceX Starship űrjárművét a Holdra és a Marsra is elküldenék idővel, egyelőre azonban az első tesztrepülésre várunk.

Hirdetés

Folyamatosan készítik a SpaceX Starship nevű űrjárművének a következő prototípusát, amely hamarosan már az első tesztrepülését is megkezdheti. A legújabb SN4-es már átment a nyomásteszteken is, amiken az előd megbukott. Jelenleg már olyan teszteket végeznek rajta, amik a rakéták tényleges fellövését előzik meg. 

Hirdetés

Musk szerint az SN szériás prototípusok már 20 kilométeres emelkedésre képesek, egyelőre azonban a 150 métert célozzák meg, mint korábban a Starhopper esetében. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor emelkedhet a levegőbe a Startship, azonban a texasi tesztüzemhez közel élők szerint nemrég motort cseréltek az SN4-es prototípusban. Az egyik tesztről pedig videót is készítettek:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.