Hirdetés

Hamarosan jöhetnek a TikTok-videók, amikért már fizetni kell



|

Ha beigazolódnak a hírek, hamarosan a TikTokon is feltűnhetnek a fizetős tartalmak.

Hirdetés

Miközben a TikTok még mindig elképesztően nagy népszerűségnek örvend, egyértelműen látszik, hogy más is legalább ennyire lázba tudja hozni az internet népét. Egyre több kihívással kell szembe néznie az üzemeltetést végző kínai ByteDance-nek, egyrészt a ChatGPT most nagyobb slágernek tűnik, mint bármi a rövid videós platformon, másrészt szemmel kell tartaniuk a kihívóikat, mint például a YouTube Shorts, ami egyre jobban integrálódik a Google videós platformjába.

A ByteDance nem ül a babérjain, miután tavaly megfeneklett a növekedésük az Egyesült Államokban a felnőttek között, a platform már tervezi a Creator Fund 2.0 elindítását, aminek keretében fizetnének minden 100 ezer követőnél többel rendelkező tartalomgyártónak, hogy ezzel növeljék a lojalitást a TikTok felé.

Hirdetés

Ezen kívül, ha beigazolódnak a The Informationhöz eljutott belsős információk, a TikTokon a tartalomgyártók hamarosan bevezethetnek egy fizetős falat a tartalmaik elé, és bizonyos videókat csak azok a nézők láthatnak, akik hajlandók kifizetni azok árát. Arról egyelőre nincs információ, hogy ez videónkénti, vagy esetleg időszakosan fizetendő összeg.

A TikTok 2019 és 2021 között hatalmas növekedésben volt, 291,4 millió felhasználóról két év alatt 655,9 millióra nőttek az Insider Intelligence információi szerint, 2021-ben pedig egyenesen az alkalmazástól tudhattuk meg, hogy már több, mint 1 milliárdan nézik a rövid videókat világszerte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.