Hirdetés

Hamarosan jöhetnek az egyszerre több eszközön futó androidos alkalmazások



|

Az új fejlesztői készlet segítségével androidos és nem androidos okostelefonokon, táblagépeken, tévéken és autókban is ugyanazok az appok futhatnak, kommunikálhatnak egymással.

Hirdetés

Szuper lenne egy olyan jelenben élni, ahol minden alkalmazás elérhető a létező összes platformra, és nem szenved hátrányt az, aki az Androidot preferálja az iOS-szel szemben, vagy Windowst és iPhone-t használ együtt. A Google önmagában nem fogja tudni megoldani, hogy teljes legyen az átjárhatóság, de megteszi, ami tőle telik.

A napokban kiadott, eszközökön átívelő fejlesztést segítő SDK (fejlesztői készlet) használatával az appok három fontos dologra lehetnek képesek: felfedezhetik a közelben lévő eszközöket, biztonságos kapcsolatot alakíthatnak velük, és szimultán futhatnak több eszközön együttműködve Wi-Fi, Bluetooth, és ultra szélessávú csatlakozás segítségével.

Hirdetés

Ez a gyakorlatban például azt jelenti, hogy ha közösen rendelünk ételt barátainkkal, mindenki nézheti az étlapot a telefonján, de amit választanak, a többiekével közös kosárba kerül, és a rendelést könnyen leadhatja valaki közülük.

Emellett az is hasznos lehet, hogy táblagépünkre átküldhetjük a cikket, amit telefonon kezdtünk el olvasni, vagy hogy az autónk valamely utasa beállíthatja saját eszközén a célállomást, és átküldheti azt az autó navigációs rendszerére.

Az Apple-felhasználóknak ez már ismerős lehet, és a Google-ösök is ízelítőt kaphattak a Nearby Share-nek köszönhetően, de jó látni, hogy így ki akarják bővíteni. Az SDK egyelőre csak androidos eszközök közti kommunikációt garantál, de a későbbiekben kiterjesztik iOS-re és Windowsra is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.