Hirdetés

Hamarosan kevesebb pénzt vesz el a fejlesztőktől a Google



|

A cég külső nyomás hatására döntött így, de a lényeg, hogy több marad a fejlesztők zsebében.

Hirdetés

Miután az Epic Games nem csak hogy szót emelt ellene, de jogi úton kezdte támadni az alkalmazásboltok módszereit, mind az Apple, mind a Google úgy döntött, változtat korábbi szabályain, és kevesebbel is beéri. Igaz, az App Store üzemeltetője már tavaly decemberben életbe léptette az új rendszert, a Google viszont vár még egy kicsit.

Mindkét oldalon ugyanazok az új feltételek: a fejlesztők addig, amíg egy évben befolyó bevételük el nem éri az 1 millió dollárt, nem a szokásos 30% jutalékot lesznek kénytelenek fizetni, hanem ennek felét, 15%-ot.

Hirdetés

A Google július 1-jén lépteti életbe az új rendszert. A termékmenedzsmentért felelős alelnök, Sameer Samat elmondta, ezzel szeretnék a fejlesztőket segíteni abban, hogy fenntartható vállalkozást hozzanak létre, és remélik, így megadhatják a kezdőlökést.

Az Epic Gamest vezető Tim Sweeney is megszólalt ennek kapcsán, de nem elégedett a változásokkal. Szerinte ez kevés, és érdemi változást nem eredményez, csak kevesek járnak vele jól, akik így nem vesznek részt az Apple és a Google elleni harcban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.