Hirdetés

Hamarosan kompaktabb lehet a Windows 11 tálcája



|

Olyan funkciót kap vissza a Windows, ami a korábbi verziókban már jelen volt.

Hirdetés

Sok éve elérhető már a funkció, ami segít eltüntetni a Windows tálcájáról az időt és a dátumot. Ezzel a beállítással még kevésbé tűnik zsúfoltnak a felület, volt azonban egy kis gond. A Microsoft valamit benézett a Windows 11-gyel, és a már hosszú ideje működő mechanika egyszerűen elérhetetlenné vált az operációs rendszer legújabb főverziójában.

Ezt javítják most a redmondiak.

A Windows 11 legújabb tesztverziójában, a build 23440-ben végre visszakerült a tálcán szereplő idő és dátum elrejtése, amivel a jobb alsó sarokban már csak az értesítések jelennek meg. A beállítás aktivitásához mindössze rá kell jobb egérgombbal kattintani az idő és dátumra, majd kiválasztani a megfelelő opciót.

Hirdetés

A frissítés egyelőre csak az insider csatornán elérhető, így senkinek sem javasoljuk, hogy esetleg csak emiatt a lehetőség miatt átváltson a tesztverzióra. Ezek a buildek még sok hibát tartalmazhatnak, amik a legegyszerűbb feladatokat is körülményessé tehetik, szóval elsőszámú PC-n sosem érdemes őket alkalmazni. Ha minden rendben megy, márpedig ezzel aligha van mit benéznie a fejlesztőknek, legkésőbb néhány hónap múlva úgyis mindenki megkapja a frissítést.

A tálca ezen kívül még egy okos funkcióval bővült. Ha a build 23440-ben valaki jobb egérgombbal kattint a hálózati ikonra a tálcán, onnan rögtön elérhető a hálózat diagnosztika, ahol a Windows automatikusan próbálja megoldani a fennálló problémákat, legyen az lokális, vagy bármi egyéb az ISP-vel kapcsolatban. A legendák szerint volt már olyan, akinek ez tényleg segített.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.