Hirdetés

Hamarosan könnyebben tudathatjuk az Instagrammal, hogy vacak posztokkal bombáz



|

Új, hatékonyabb tartalomszűrési megoldásokat tesztel az Instagram.

Hirdetés

Most, hogy a Facebookot tömegesen hagyják el a fiatalok, az anyacég Meta számára mindennél fontosabb, hogy a lehető legcsábítóbb szolgáltatást nyújtsa az egyelőre még mindig trendinek számító Instagram felhasználóinak.

A Mark Zuckerberg-vezette vállalat ennek érdekében olyan új funkciókkal kísérletezik a képmegosztóként indult, de ma már inkább a videós posztokra koncentráló platformon, amelyekkel hatékonyabban megszabhatjuk, hogy milyen tartalmakat látunk.

Hirdetés

Az Instagram algoritmusa jelenleg a főoldalunkon és a keresési felületen (Felfedezés) dob fel az algoritmus által - a korábbi tevékenységünk alapján - ajánlott bejegyzéseket, s ezeknél csak egyenként tudjuk jelezni, ha nem érdekelnek. A most belengetett változtatással viszont már egyszerre több posztot is kiválaszthatunk, mielőtt ellátjuk őket a jól megérdemelt "nem érdekel" plecsnivel.

Az így kiszűrt posztok azonnal eltűnnek a szemünk elől, ezzel azonban még nincs vége. Az Instagram ugyanis azt is lehetővé teszi, hogy eleve blokkoljuk a bizonyos szavakat, hashtageket vagy emojikat tartalmazó posztokat. Ez egyebek mellett akkor lehet a leghasznosabb, ha egy korábbi érdeklődési körtől tovább lépve azonnal szeretnénk megszabadulni az ahhoz kapcsolódó tartalmaktól.

A Meta hivatalos beharangozójából sajnos nem derül ki, hogy az újdonságok mikor válnak globálisan elérhetővé, de bizonyára sokan örülnek majd az extra funkcióknak, ha eljön az éles rajt ideje.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.