Hirdetés

Hamarosan már a YouTube-on is előfizethetünk a streaming szolgáltatásokra



|

Úgy fest, hogy a YouTube szeretne lenni az összes streaming szolgáltatás gyűjtőplatformja.

Hirdetés

The Wall Street Journal információi szerint a YouTube jelenleg valamiféle olyan online store-on dolgozik, amiben a felhasználóknak elvileg lehetősége lenne különböző streaming platformokra előfizetéseket vásárolni. Ha minden igaz, akkor másfél éve zajlik már a fejlesztés, és akár már idén ősszel el is indulhat a rendszer, a Google jelenleg még a potenciális partnerekkel tárgyal.

A YouTube-nak egyébként már jelenleg is létezik egy ehhez egészen hasonló szolgáltatása, a YouTube TV, ami 65 dolláros (nagyjából 25 ezer forintos) havidíj ellenében 85 tévécsatorna műsorának streamelését biztosítja, de extra pénzért bővíthető a kínálat - az HBO, Showtime és Starz csatornákat (összesen 29-et) tartalmazó Entertainment Plus csomag például tovább 30 dollárba (kb. 11500 forintba) kerül havonta.

Hirdetés

Az új "channel store" annyiban különbözik majd a korábbi rendszertől, hogy itt nem kell hatalmas csomagokat egyben megvásárolni, hanem szabadon csemegézhet majd mindenki a különböző szolgáltatások közül, csak arra a streaming platformra fizet elő, amit konkrétan nézni is szeretne.

Valószínűleg úgy fog működni az egész projekt anyagi vonzata, hogy az előfizetői díj egy részét elteszi a YouTube, és a maradék jut majd csak el a konkrét streaming szolgáltatóhoz. A YouTube szerint azért is lesz remek ez a rendszer, mert például a felhasználók meg tudnak nézni egy előzetest, ha pedig tetszik nekik az adott film, akkor egy gombnyomással már elő is tudnak fizetni arra a szolgálatásra, amely kínálatában megtalálható az adott mozi.

Nyilván az is hasznos lenne, ha nem kellene minden platformhoz külön applikációt használni, és a YouTube kezelné az összes előfizetésünket, egy helyről lenne indítható az összes műsor. Elvileg hamarosan meglátjuk, mi sül ki mindebből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.