Hirdetés

Hamarosan már nem kell aktiválnunk a repülő üzemmódot a levegőben



|

Úgy használhatjuk majd a mobilinternetünket, mintha csak az utcán sétálnánk.

Hirdetés

Manapság ha repülővel utazik az ember, a legtöbbször csak úgy internetezhet, hogy csatlakozik a gép hálózatára, ami nem csak hogy fizetős, általában elég lassú is. Így van ez már hosszú ideje, szerte a világon, az Európai Bizottság azonban most egy hatalmas lépést tett afelé, hogy a jövőben úgy netezhessünk a felhők felett, mintha csak egy frissítőért ugrottunk volna ki a sarki kávézóba.

Persze a gyakorlatban biztos nem lesz minden ennyire gördülékeny.

Hirdetés

Bár az 5G-s lefedettség még nem teljes, a tervek szerint hamarosan a repülőkön is elérhető lesz a jelenleg legmodernebb kapcsolódási lehetőség. Az EU belső piacáért felelős biztos, Thierry Breton így nyilatkozott:

"Az ég már nem határa a gyors és nagy adatforgalmú kapcsolatoknak. Az 5G innovatív szolgáltatásokat tesz majd elérhetővé az embereknek és az európai vállalatok előtt is új lehetőségek nyílnak meg."

Az 5G-s lefedettséget pico-cell antennák telepítésével érik el, amik a hívásokat, szöveges üzeneteket és az adatforgalmat is műholdakon továbbítják a talajszintre. Kíváncsian várjuk, hogy ezzel milyen sebességű kapcsolat lesz elérhető, hiszen ezáltal a műholdak korábban sosem látott terhelést kaphatnak.

A bizottság másik fontos döntése értelmében az EU-s tagállamoknak 2023. június 30-ig van idejük arra, hogy a közlekedésben résztvevő járműveknek, így például az autóknak és buszoknak elérhetővé tegyék az 5 GHz-es kommunikációs csatornát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.