Hirdetés

Hamarosan maszkban is használhatjuk az iPhone arcazonosítását



|

Felokosította a Face ID-t az iOS 15.4 első bétája.

Hirdetés

A világszerte terjedő omikron-variáns fényében egyelőre nem tűnik aktuálisnak a búcsú a kötelező maszkviseléstől, így sokan örülhetnek annak, hogy hamarosan eltakart fizimiskával is teljesen használható lesz az iPhone-ok arcazonosítása, a Face ID.

Jelenleg ez csak az Apple Watch tulajdonosoknak elérhető, de még nekik sem lehet teljes az örömük, az órás feloldás ugyanis csak magára a készülékre terjed ki, így nem használható például az Apple Pay azonosításhoz, a Safari böngésző automatikus kitöltési funkciójához és a Face ID-vel védett külsős alkalmazásoknál sem.

Hirdetés

Az iOS 15.4-es kiadása viszont végre megoldja ezt a problémát, az operációs rendszer első bétája ugyanis összebékíti a Face ID-t a maszkviseléssel, méghozzá óra nélkül és az összes esetben, amikor arcazonosítás szükséges.

Ezt a youtuber Brandon Butch szúrta ki ekőször: a Twitteren megosztott fotója alapján a beállítás során nem szükséges maszkot viselnünk, igény esetén pedig később egyszerűen kikapcsolhatjuk a funkciót, vagyis nem kell újraszkennelni az arcunkat.

Már csak az a kérdés, hogy vajon mennyi hasznát vesszük majd ennek, mire megérkezik a frissítés, hiszen az iOS 15.3 csak néhány napja vált elérhetővé, a 15.4 pedig valamikor a tavasz során futhat be. A fejlesztői fiókkal rendelkezők viszont akár a bétát is telepíthetik, persze csak saját felelősségre, hiszen egy félkész szoftverről van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.