Hirdetés

Hamarosan megoldódik a OnePlus 6 biztonsági problémája



|

Rövid idő múlva javítja a bootloaderrel kapcsolatos sérülékenységet a OnePlus.

Hirdetés

Aki szeret egyedi ROM-okat telepíteni az okostelefonjára, annak akár jó hír is lehetne, hogy a OnePlus 6-on ezt a bootloader feloldása nélkül is meg lehet tenni. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy bárki, aki fizikailag hozzáfér a készülékhez, az könnyen telepíthet rá kártevőt. 

Hirdetés

A OnePlust nemrég arra figyelmeztették, hogy a OnePlus 6-nál olyan sérülékenységet találtak, amin keresztül egyedi bootképfájlok telepíthetőek az eszközre, a bootloader feloldása nélkül. A gyártó szoftverfrissítés keretében ígérte a probléma orvoslását. 

Az effajta támadást nagyon könnyű végrehajtani, ugyanis sem a bootloadert nem kell feloldani hozzá, sem az USB-s hibakeresést nem szükséges engedélyezni. A támadónak ugyanakkor nincs annyira könnyű dolga, hiszen fizikailag kell hozzáférjen az okostelefonhoz, és azt csatlakoztatnia kell egy PC-hez, majd a fastboot parancs futtatása után hozzákezdhet a módosított képfájl betöltéséhez. 

Egyesek persze maguk teszik ezt lehetővé a bootloader feloldásával és az USB-s hibakeresés engedélyezésével, vagyis a dolog valakiknek inkább funkció, mint hiba. A lényeg, hogy maga az eszköz ne kerüljön illetéktelen kezekbe. A OnePlus elismerte a kellemetlenséget, és hamarosan frissítés formájában javítja azt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.