Hirdetés

Hamarosan mindenkinek nevet kell változtatnia a Discordon



|

Az üzemeltető végre rendet tesz a felhasználói nevek körül, de ez mindenkitől beavatkozást igényel.

Hirdetés

A 2015-ben elindult Discord a fiatalabb közösségi oldalak sorát gyarapítja, a felhasználók száma viszont már 2021-ben átlépte a 150 milliót, akik több mint 13 millió aktív szerveren cseveghetnek egymással különböző szervereken.

A nemrég hangüzenet-támogatással bővült platform üzemeltetője most úgy döntött, hogy itt az ideje rendet rakni a felhasználói nevek háza táján, az eddig érvényes rendszer ugyanis túl sok félreértést szült, amit most a dolgok leegyszerűsítésével igyekeznek orvosolni.

Hirdetés

A Discord jelenleg egy olyan rendszert alkalmaz, amelyben minden felhasználói nevet egy négyjegyű számsorozat zár. A közösségi oldal "discriminatornak" hívja ezeket a számokat, rendszer pedig a kis-és nagybetűkre is érzékeny, így például a "phibi#8936" nem ugyanazt a személyt takarja, mint a "PhIBI#8936".

A gyakorlatban mindez azt eredményezte, hogy sokak számára gondot okoz a nevek megjegyzése. A Discord saját felmérése szerint a felhasználók 40%-ának fogalmas sincs a saját azonosítószámáról, vagy eleve nem is tudja, mi az a discriminator, a keveredés magas valószínűségét pedig az jelzi, hogy a baráti felkérések közel fele rossz címzetthez jut el.

A Discord ezért most megszabadul a számsoroktól és a kis-és nagybetűkre való érzékenységtől: mindenki új felhasználói nevet kap, amely kizárólag kisbetűkből, számokból, pontokból és aláhúzásból állhat, valamint egy nem egyedi megjelenített nevet (Display Name), amelybe bármilyen karaktereket pakolhatunk, beleértve az emojikat is. A változást az alábbi képpel illusztrálta a közösségi oldal:

A reform ára, hogy mindenkinek felhasználói nevet kell váltania. A lépcsőzetesen lebonyolított folyamat az előttünk álló hetek során veszi kezdetét, majd az idei évben mindenki megkapja a felszólítást a művelet elvégzésére. Elsőként azokhoz érkezik meg az értesítés, akik a legrégebben vannak jelen a platformon, így nekik lesz a legnagyobb esélyük arra, hogy ne legyen foglalt a vágyott név.

Az átalakítás hátteréről a Discord-társalapító Stanislav Vishnevksiy blogposztjában olvashatsz részletesen, a legfontosabb tudnivalókat pedig az időközben frissített támogatási oldal listázza.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.